VÄra tjÀnster

Vi utför alla typer av arbeten som relaterar till trÀd och trÀdvÄrd. Vi har en bred kompetens och erbjuder bÄde utförandetjÀnster sÄ som trÀdbeskÀrning eller trÀdfÀllning och planeringstjÀnster sÄ som konsultation och upprÀttande av trÀdvÄrdsplaner.

Nedan hittar du ett urval av vÄra tjÀnster och om du vill lÀsa mer kan du klicka dig vidare genom respektive rubrik.

FĂ€llning

TrÀdfÀllning

Har du trÀd som behöver fÀllas kan du fÄ snabb och effektiv hjÀlp av oss. Vi fÀller trÀd pÄ tomter och i stadsmiljö dÀr det kan vara svÄrt att komma Ät trÀden med större maskiner. Platsens förutsÀttningar pÄverkar alltid de metoder vi anvÀnder och vi strÀvar efter att utföra sÄ sÀkra och skonsamma fÀllningar som möjligt. Vi har flera Ärs erfarenhet av markfÀllning, klÀttring och sektionsfÀllning. För att se filmer frÄn nÄgra av vÄra tidigare arbeten kan ni klicka hÀr.

LĂ€s mer
BeskÀrning

TrÀdbeskÀrning

Att fÀlla trÀd kan ibland kÀnnas drastiskt och ett bra alternativ kan vara att beskÀra dem. Genom att beskÀra ett trÀd kan du lösa dina problem samtidigt som trÀden fÄr stÄ kvar. Vare sig om det vÀxer grenar in i huset eller att du har för lite ljus pÄ verandan. Ibland kan det Àven vara bra att rensa ut grenar i en trÀdkrona om den Àr för tÀtvuxen eller om det finns strukturella problem till följd av tidigare beskÀrningar. Vi kommer ut och ger kostnadsfri rÄdgivning för att hitta den lösningen som passar bÄde dig och ditt trÀd bÀst.

LĂ€s mer
Riskbedömning

Riskbedömning

TrÀd i stÀder har mÄnga olika stressmoment att hantera. Allt frÄn hÄrdgjorda ytor och pÄkörningsskador till strypande gungor och tvÀttlinor. Du kan alltid rÄdfrÄga oss om trÀd som stÄr nÀra huset, har grenar som ser ut att kunna falla ned eller om du ser svampkroppar pÄ dina trÀd . Oavsett problem sÄ gör vi en bedömning av dina trÀd och föreslÄr en ÄtgÀrd beroende pÄ tillstÄnd.

LĂ€s mer
TrÀdvÄrdsplan

TrÀdvÄrdsplan

För att kunna planera skötselÄtgÀrder för flera trÀd Àr det bra att ha en trÀdvÄrdsplan. En trÀdvÄrdsplan innefattar en karta över ett omrÄde tillsammans med en inventering av dess trÀd och deras tillstÄnd, samt med förslag pÄ ÄtgÀrder för att uppnÄ de mÄl kunden har med inventeringen. Denna tjÀnst lÀmpar sig frÀmst för organisationer som bestÀmmer över större markomrÄden. En trÀdvÄrdsplan ger dig en bra översikt över vilka trÀd som finns och vad som kommer behöva göras med dem inom de kommande Ären.

LĂ€s mer
SÀker klÀttring

Vi kan Àven erbjuda hjÀlp med:

  • Flisning av grenar
  • KattrĂ€ddning
  • Vedkapning

  • StubbfrĂ€sning

  • TrĂ€dvĂ€rdering

  • TrĂ€dplantering

  • Barnkalas

  • Plankning av stockar
  • Kronstabilisering
  • Bortforsling

Vanliga frÄgor

Vad gÀller vid klÀttring?

NÀr vi klÀttrar behöver vi av sÀkerhetsskÀl alltid vara minst 2 personer. Ifall nÄgot hÀnder en klÀttrare mÄste det finnas en till pÄ plats som kan plocka ned den frÄn trÀdet.

‍

Behöver jag tÀnka pÄ strandskyddet?

AllmÀnt strandskydd gÀller vi trÀdfÀllning nÀra vattendrag, ibland Àven utökat strandskydd. Om du vill veta mer om strandskydd eller ansöka om dispens kan du hitta mer information hos LÀnsstyrelsen

‍

Finns det nÄgot speciellt att tÀnka pÄ gÀllande djurliv?

Art- och Habitatdirektivet reglerar att vi inte fÄr fÀlla eller beskÀra trÀd med hÀckande fÄglar. Om vi upptÀcker en aktiv boplats kommer vi vara tvungna att avbryta arbetet med det aktuella trÀdet och komma tillbaka senare.

‍

Kontakta oss

Arboris utgĂ„r frĂ„n Uppsala och arbetar dĂ€r trĂ€den finns. VĂ„rt upptagningsomrĂ„de Ă€r frĂ€mst mellan NorrtĂ€lje, VĂ€sterĂ„s, Enköping och Öregrund.

Tveka inte pÄ att kontakta oss ifall ni behöver hjÀlp med fÀllning, beskÀrning, riskbedömning eller inventering av era trÀd. AnvÀnd gÀrna vÄrt formulÀr nedan, mejla info@arboris.coop eller ring Stefan Hellström (0707991452) alternativt John Gustafsson (0705812971)

Tack! Ditt meddelande har skickats, vi Ă„terkommer snarast
Oops! NÄgonting gick fel nÀr formulÀret skulle skickas